A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Проголошення Акту відновлення української державності Ярославом Стецьком

Дата: 30.06.2020 15:57
Кількість переглядів: 690

   Україна має чимало важливих дат.  Серед них - 30 червня 1941 року. Ця дата займає провідне місце в історії українського державотворення та визвольного руху. Саме в цей день у приміщенні "Просвіти" Українські національні збори проголосили Акт відновлення Української Держави та сформували тимчасовий уряд – Українське державне правління.

 

 Фото без опису 

 

Фото без опису         Фото без опису

 

Акт закликав українців «не скласти зброї так довго, доки на всіх українських землях не буде створена Суверенна Українська Влада». Очолив ці збори Ярослав Стецько. Наступним кроком мало стати відновлення Української держави у Києві.

     Гордістю Білецької громади є те, що саме в нашому селі Великий Глибочок,  у  старовинному парафіяльному домі, половину своїх дитячих та юнацьких років провів майбутній голова уряду незалежної України  Ярослав Стецько.

 

Фото без опису    Фото без опису

Фото без опису

   

 Уже стало традицією, що в цей день жителі Білецької громади віддають шану українському політичному діячеві, Прем’єру Українського Державного Правління,  голові Організації Українських Націоналістів (бандерівців), керівнику Антибільшовицького Блоку Народів Ярославові Стецьку, відвідують  музей Ярослава і Слави Стецьків в селі Великий Глибочок та покладають  квіти до пам’ятника провідника українського націоналізму.

 

Фото без опису  

   

Окрему дяку складають хранителю музею Мирону Сагайдаку. Адже саме він  стояв біля витоків пошанування Ярослава Стецька  та понад 20 років збирав експонати до музею,  щоби жила пам'ять про сина української нації, який присвятив усе своє життя боротьбі за вільну та незалежну Україну.

 

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних