A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

За три години не розглянули жодного питання: скандальна сесія Білецької сільської ради

Дата: 26.06.2020 21:55
Кількість переглядів: 1456

Депутати Білецької сільської ради, обговорюючи 3 години порядок денний 29 сесії, не змогли дійти згоди і не затвердили його. Аргументи і роз’яснення юриста Галини Бібік, яка вперше була присутня на сесії, не переконали депутатів, які не проголосували за порядок денний в цілому. Це унеможливило подальшу роботу, тому голова закрив засідання.

Депутатка Білецької сільської ради Лілія Лаврів розповіла, що юрист переглянула всі питання, які готували на сесію, а приймати рішення не дозволяє те, що в депутатів різняться думки. Від цього страждає, перш за все, громада. Адже сьогодні мали затвердити ряд важливих питань.

Депутатка Білецької сільської ради Оксана Малик каже, що більшістю депутатів не підтримуються ті рішення, які потрібні громаді, а просто лобіюються виключно чиїсь інтереси. До прикладу, сьогодні не змогли проголосувати за одне із важливих питань – щодо створення ЦНАПу.

ЦНАП у Білій створюють за сприяння міжнародних донорів у межах проєкту U-LEAD з Європою. На навчання персоналу, облаштування робочих місць і не тільки, готові виділити 1,5 мільйони гривень. Та для цього відповідні рішення мають затвердити на сесії.

Провідний спеціаліст-економіст відділу фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Білецької сільської ради Світлана Щур зауважила, що потрібно прийняти 4 рішення: затвердити концепцію, регламент, графік роботи і утворити сам ЦНАП. Йдеться і ще про три віддалених робочих місця у селах Ігровиця, Івачів і Великий Глибочок.

Відповідні рішення щодо ЦНАПу мають подати до 1 липня. Інакше – грошей у межах проєкту не буде.

Щодо інших питань, то мали розглянути і податки, де також передбачені певні терміни щодо прийняття рішень. Окрім того, йдеться й загалом про життєдіяльність громади, до прикладу ремонти в садочках та школах.

Попереднє засідання сесії, зазначає Лілія Лаврів, відбулося ще у березні. Накопичилось багато питань, які досі не можуть вирішити. На більш продуктивну роботу розраховують вже завтра, 27-го липня – депутати Білецької сільської ради зберуться позачергово.


Опубліковано | Думич Каріна

Джерело | Т1 Новини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.