A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ТАРАСА ГРИГОРОВИЧА ШЕВЧЕНКА У БІЛЕЦЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ

Дата: 11.03.2020 08:48
Кількість переглядів: 1538

У селах Білецької об’єднаної територіальної громади вшанували пам'ять  великого Генія українського народу Тараса Шевченка, світлий образ якого безсмертний, як і сам народ, що породив його.

Урочисте зібрання з нагоди 206-ої річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка «Борітеся – поборете» відбулось 8 березня 2020 року біля пам’ятника Великому Кобзарю у селі Великий Глибочок. Поминальну панахиду відслужив парох села отець Михайло. Натхненне виконання пісень «Думи мої, думи мої…» та «Заповіт» у виконанні аматорським хором Будинку культури села Великий Глибочок, підхоплене усіма присутніми на заході, а також проникливе декламування твору «Осія» Ілоною Лаврів, здавалось, зрушило в повітрі невидимі хвилі незламного націоналістичного духу, нагадало про важку історію українського народу та її віковічне прагнення до правди і волі. І, як відмітив у своєму виступі Білецький сільський голова Дмитро Малик, поезія Шевченка пробирає до мурашок та є особливо актуальною у сьогоднішній час також для Білецької об’єднаної територіальної громади, в якій дехто намагається нав’язати свою «правду», перекреслити усі добрі справи людей, які чесно і невтомно працюють задля розвитку громади. Дмитро Васильович висловив сподівання про те, що усі перешкоди в громаді буде подолано, і вона буде розвиватись швидкими темпами й надалі.

Восьмого березня, також біля пам‘ятника Тарасу Шевченку, зібрались вшанувати видатного художника слова і жителі села Івачів Долішній. Захід розпочався зі спільної молитви із місцевим парохом Орестом Глубішом. Невмирущі твори Кобзаря, які є досі взірцем патріотизму для багатьох поколінь українців, лунали із особливим трепетом із дитячих уст маленьких жителів громади.

В оновленому приміщенні школи у селі Івачів Горішній вже давно не було так людно. Тут 8 березня учасники дитячого театрального гуртка «Блискітка» (під керівництвом Наталі Боднарчук) представили своє перше театралізоване дійство. Вдячні глядачі із щирим захватом вловлювали кожне слово Великого Тараса й підтримували маленьких акторів своїми оплесками. Так у селі, раніше, як здавалось, забутому та закинутому районним керівництвом сфери культури, зі створенням ОТГ та появою нового ефективного депутата Ольги Хіночек, зажевріла маленька надія на подальший великий розвиток та процвітання культури і духовності. Як зазначив у своєму виступі начальник Відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Білецької сільської ради Роман Винник, депутат від цього села, яка покликана як лікар лікувати людське тіло, також успішно взялась за лікування людських душ. Дуже символічно, що з нагоди урочистостей перед присутніми вперше виступив аматорський хор «Відродження» під керівництвом нового завідуючого клубом с. Івачів Горішній Тараса Олійника. Із подарунками для учасників театрального гуртка завітали Білецький сільський голова і депутати Білецької сільської ради Віталій Когут та Лілія Лаврів. Отець Орест Глубіш закликав усіх присутніх частіше звертатись до духовних цінностей та у такому ж великому складі брати участь у церковних літургіях. Допомагати й надалі у розвитку театрального гуртка, клубу і інших сфер людської життєдіяльності у селі Івачів Горішній пообіцяв вражений до глибини душі побаченим сільський голова Дмитро Малик.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних