A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

СВЯТКУВАННЯ 28-Ї РІЧНИЦІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ У БІЛЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 27.08.2019 09:31
Кількість переглядів: 1134

Фото без опису

У календарі є багато різноманітних дат, та є одна, яка відкликається у душі кожного українця по особливому – День Незалежності України.

24 та 25 серпня у кожному куточку Білецької громади пройшли урочистості з нагоди 28-ї річниці становлення незалежної Української держави. Зокрема,  24 серпня у селі Біла відбулась урочиста відправа за мир в Україні. Із вітальним словом до присутніх звернувся Білецький сільський голова Дмитро Малик. Чарівним співом усіх присутніх радували народний аматорський хор клубу села Біла (керівник Аліна Брикайло, концертмейстер Іван Катинський) та народний аматорський фолькльорно-обрядовий ансамбль Білівчанка, разом із народними музиками із с. Івачів Горішній.

Фото без опису

Ошатно прибрана сцена та повний зал людей – саме так у Будинку культури у селі Великий Глибочок відзначали найважливіший день для кожного українця. Під звуки гімну України та з благословення отця Михайла Вінтонюка розпочався урочистий концерт. Право підняти державний прапор в центрі села було надано дочці воїна АТО Діані Солевич, в.о. старости села Надії Зарівній та депутату Білецької сільської ради Віталію Когуту. Свої художні номери присутнім дарували: хор Будинку культури села Великий Глибочок (художній керівник Віра Хомин), Ілона Лаврів, Аліна Лиса, Вероніка та Вікторія Вермінські, тріо у складі Галини Мандзій, Тетяни Білик та Віри Хомин, Кароліна Шамрай та дитячий вокальний ансамбль Будинку культури «Глибочецькі ритми» (керівник Віра Хомин), а також гості – народний  аматорський фолькльорно-обрядовий ансамбль Білівчанка та народні музики із с. Івачів Горішній. До жителів села звернувся сільський голова Дмитро Малик, який зазначив, що святкування Дня Незалежності можливе завдяки патріотам, які протягом століть боролись за волю України. Привітали глядацьку аудиторію зі Святом начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Білецької сільської ради Роман Винник, директор Великоглибочецької ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Я. Стецька Надія Тищук. Вели концерт Ілона Лаврів і Владислав Сендецький.

Фото без опису

Урочистості продовжились наступного дня. Так, у селі Плотича відбувся концерт, де свої таланти дарували Дарина Кривко, Соломія Білик, Аліна та Адріана Ремус, Валерія та Вікторія Колісник, Катя Фаїна, Діана Мельниченко, Уляна Мудик, Михайло Якуб’як та інші. «Родзинкою» концерту став виступ найменших учасників, які щиро декламували вірші про свою Батьківщину. Також із вокальним дарунком виступила наймолодша солістка Будинку культури села Плотича – Христина Смолей.

Фото без опису

В цей же день зал Будинку культури села Ігровиця був повністю заповнений. Жителі села зібрались разом, аби відзначити День Незалежності у дружньому колі. Концерт розпочався із благословення отця Віталія та хвилини мовчання за тих, хто віддав своє життя за волю та незалежність України. Свої художні номери дарували односельчанам танцювальний колектив «Крок вперед», Юлія Чупик, Іванна Алексевич, Юлія Хороз, Каміла Душенько, Юлія Карпик, Марта Пачковська, Оксана Пиптюк, Підгурський Михайло, Галатиба Артур, Василина Равленко,Діана та Роман Симак, Анастасія Качка, Олег Дмитришин Уляна Романишин Ведучими концерту були Юлія Карпик та Роман Пержило.

Урочистості з нагоди річниці Незалежності відбулись і в інших населених пунктах громади.

Висловлюємо вдячність усім, хто долучився до організації святкувань та подарував можливість разом провести найважливіший день кожного свідомого українця – День Незалежності України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних