A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

МИ Є, ТОМУ ЩО ЇХ НЕМАЄ… ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ У БІЛЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 09.05.2019 19:48
Кількість переглядів: 1344

Фото без опису

Перші травневі дні присвячені пам’яті мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу -  Другою світовою війною. Людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старшим – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла війни. Присвячені тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття. День пам'яті було встановлено як державне свято в результаті ухвалення 9 квітня 2015 року Верховною Радою України Закону № 2539 "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років".

У День пам’яті та примирення у селах Білецької ОТГ відбулось урочисте вшанування пам’яті полеглих у роки війни борців за волю і незалежність.

На поминальну панахиду на пам’ятній могилі у селі Плотича Білецької громади зібрались Білецький сільський голова Дмитро Малик, голова Тернопільської районної ради Андрій Галайко, голова Тернопільської районної державної адміністрації Олександр Похилиий та його перший заступник Володимир Осядач, в.о. старости села Євгеній Грицишин, члени виконавчого комітету, депутати Білецької сільської ради, учителі та учні Плотицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, інші мешканці громади. Сільський голова Дмитро Малик наголосив: «Скільки б не пройшло часу, ми пам’ятаємо і схиляємо голову перед подвигом наших героїв, які ціною власного життя, виявляючи героїзм, мужність та відвагу, захистили в боях рідну землю та забезпечили нам майбутнє!». Представники місцевої влади поклали квіти до могили. Усі присутні вшанували хвилиною мовчання як тих, хто загинув, відстоюючи наші землі у часи Другої світової війни, так і тих, хто поклав своє життя за незалежність Української держави.

У селі Великий Глибочок сільський голова Дмитро Малик,  в.о.старости Надія Зарівна, депутати сільської ради, вчителі та учні Великоглибочецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Ярослава Стецька та ін. провели мітинг-реквієм біля пам’ятника Воїну-визволителю, де вшанували панахидою й покладанням квітів полеглих односельчан і солдатів. До урочистого слова були запрошені Д.Малик, Н.Зарівна, вчитель історії Ганна Старинська.

В цей день Білецький сільський голова, разом із в.о. старости Н. Зарівною, зустрівся із батьками Андрія Дрьоміна, який віддав життя, захищаючи незалежність України. 9 травня Дмитро Васильович відвідав учасника Другої світової війни, жителя села Чистилів, 92-річного Дмитра Поворозника.

Нехай же вшанування пам’яті й подвигів цих сильних духом людей, які віддали своє життя заради своїх ближніх, додадуть всім нам сил і натхнення для досягнення нових здобутків в ім’я нашої України!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних