Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

“БОРІТЕСЯ – ПОБОРЕТЕ…”: УРОЧИСТЕ ЗІБРАННЯ З НАГОДИ 205-Ї РІЧНИЦІ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ГРИГОРОВИЧА ШЕВЧЕНКА У БІЛЕЦЬКІЙ ОТГ

Дата: 11.03.2019 10:00
Кількість переглядів: 782

Фото без опису

 

 

Урочистості, приурочені вшануванню пам’яті Тараса Шевченка - великого генія українського народу, вже є доброю традицією для мешканців Білецької ОТГ які щороку приходять долучитися до спільної молитви, пом’янути поета “незлим тихим словом” та проникнутись виконанням його безсмерних творів. 
10 березня 2019 року у с. Великий Глибочок на “Урочисте зібрання з нагоди 205-ої річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка” біля пам’ятника великому Кобзарю зібрались Білецький сільський голова Д.В.Малик, секретар Білецької сільської ради О.Я. Бачун, депутати Білецької сільської ради та усі небайдужі мешканці громади.
Дійство розпочалось із композиції «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні учасників хору Будинку культури села Великий Глибочок (художній керівник Р.М.Винник). Поминальну панахиду відслужив отець Ярослав. Сільський голова Д.Малик, разом із депутатом В.Когутом, поклали квіти до пам’ятника поету.
Секретар Білецької сільської ради О.Бачун у своєму виступі наголосила, що Святе Письмо і «Кобзар» - це дві книги, які, мабуть, є в оселі кожного українця, й велике Боже провидіння послало нам на нашу рідну землю цю Людину. І якщо би ми частіше вчитувалися, вслухатися у його слова, в його думки, то кожен би добре зрозумів, що це був настільки великий Геній на землі, що через століття він говорить із нами через свої твори, пророкує, передбачає. Не дивлячись на те, що з часу його народження нас розділяє більше ніж 200 років, його слова актуальні досі. Так, початок Майдану і перша смерть на ньому Сергія Нігояна пронесли відлуння: «борітеся - поборете». І якщо б ми вдивлялися у постать Шевченка, приміряли його слова до себе і відкривали часто його «Кобзар», то кожен з нас би знаходив рядки, які були б підтримкою, порадою, розрадою на кожен день. Кобзар вже закладений в глибині нашої душі і передається, напевно, генетично від нас до наших дітей, тому всі покоління, незалежно від віку, проникнуті і просякнуті словами його творів.
Під час виконання творів «Думи мої, думи мої…» та «Заповіт» присутні приєднувались до учасників хору, і незламний національний дух витав у повітрі, відчувався та передавався. 

Вшанували пам'ять великого Кобзаря і в селі Плотича. Учнями загальноосвітньої школи та художніми колективами Будинку культури було організовано концерт "Тарасе, плачеш разом з нами".

Село Івачів Долішній приєдналось до Всеукраїнського флешмобу #читаємоШевченканароботі (Відео можна переглянути тут.) Також  за цим посиланням.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних