A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Щодо виплати житлових субсидій у готівковій формі особам, які одержують пенсії

Дата: 27.02.2019 13:54
Кількість переглядів: 802

6 лютого Кабінетом Міністрів України прийнято рішення щодо монетизації субсидій. 

Це означає, що вже в березні цього року гроші для розрахунків за комунальні послуги виплачуватимуться безпосередньо одержувачам субсидії готівкою. Такий порядок впроваджується для громадян, які звернулися за призначенням житлової субсидії до 31 грудня 2018 року, а також тих, що звернулися після 1 січня 2019 року, але житлова субсидія їм призначена з 2018 року. 

Особам, які одержують пенсії, виплата житлової субсидії готівкою здійснюватиметься органами Пенсійного фонду України. Фінансування проводитиметься у той же спосіб, яким особа отримує пенсію, тобто на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”. 

Підставою для виплати житлової субсидії пенсіонерам області слугуватимуть реєстри структурних підрозділів з питань соціального захисту населення. 

Таким чином, субсидію на оплату комунальних послуг за лютий буде виплачено одночасно із нарахованою пенсією у березні. Відповідно, у квітні – надійдуть кошти за послуги, спожиті у березні, у травні – за квітневу комуналку.

Очікується, що з понад 114 тисяч одержувачів субсидій у нашій області належні виплати через органи Пенсійного фонду у березні одержать більше 70 тисяч домогосподарств, з них через виплатні обєкти АТУкрпошта” – майже 49 тисяч

Слід зазначити, що готівкову виплату буде здійснено у розмірах, визначених управліннями соціального захисту населення, відтак, з усіх питань щодо порядку призначення житлової субсидії чи її розміру потрібно звертатись до відповідного органу соцзахисту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.