A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Отримуючи заробітну плату в “конвертах” пам’ятайте, що пенсій у “конвертах” немає!

Дата: 25.02.2019 12:39
Кількість переглядів: 607

Основною умовою призначення пенсії є наявність необхідного страхового стажу, який з 01.01.2019 повинен становити  26 років, з подальшим збільшенням цього показника. Тобто  ті, хто претендуватиме на пенсію за віком після 2028 року,  повинні будуть підтвердити вже 35 років страхового стажу.

Відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” страховий стаж - це період, протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному страхуванню та за який щомісяця сплачуються страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Тобто, якщо працівнику нарахована заробітна плата не менша від законодавчо встановленого мінімального рівня і з неї в повному обсязі сплачено страхові внески до Пенсійного фонду, то такий місяць буде враховано до страхового стажу, а зарплату за цей місяць - для обчислення пенсії.

Якщо ж сума нарахованої заробітної плати, з якої сплачені внески, менша від мінімального рівня, то і страховий стаж обчислюватиметься пропорційно до сплачених внесків.

У разі, коли роботодавець з якихось причин взагалі не сплачує внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за своїх найманих працівників,  страховий стаж за періоди несплати не нараховується. Зазвичай це відбувається, коли працівнику платять зарплату в “конвертах”.

На сьогодні дуже просто контролювати свій страховий стаж. Для цього, кожен бажаючий  може звернутися до Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області та зареєструватися на Веб-порталі електронних послуг або  замовити послугу щомісячного СМС-інформування про накопичений страховий стаж та сплату внесків роботодавцем. Також можливо здійснити процедуру реєстрації самостійно – за допомогою електронного цифрого підпису (ЕЦП).

Порушуйте питання сплати внесків перед роботодавцем, щоб в подальшому не шкодувати про свою безтурботність - оскільки пенсій в “конвертах” немає!

 

Олена Бабій

Завідувач сектору забезпечення наповнення бюджету

ТО УПФУ Тернопільської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних