A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

У ШКОЛАХ БІЛЕЦЬКОЇ ОТГ ЗАПОЧАТКОВАНО СЕРІЮ МИСТЕЦЬКИХ МАЙСТЕР-КЛАСІВ

Дата: 21.02.2019 09:46
Кількість переглядів: 1029

За ініціативи депутатів Білецької сільської ради та студентів Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу у загальноосвітніх навчальних закладах Білецької ОТГ розпочато серію майстер-класів з декоративно-прикладного мистецтва, що спрямовані на ознайомлення учнів 7-11 класів із найдавнішими техніками оригамі й освоєння ними навиків виготовлення виробів декоративного мистецтва. Підростаюче покоління є майбутнім фундаментом для розвитку нашої країни. Тому зацікавлення учнів шкіл новими видами творчості та отримання ними задоволення від навчально-виховного процесу виступає на сьогодні важливим завданням.
Перший майстер-клас з освоєння техніки оригамі пройшов 21 лютого 2019 року у Плотицькій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів. Викладач художніх дисциплін відділення дизайну Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу Марія Шилінгович та студенти 4 курсу Каріна Свідова і Катя Стойко запропонували учнівській та учительській аудиторії виготовлення виробів з модульної кусудами – одного із найдавніших декоративних традиційних японських виробів у техніці оригамі, а також продемонстрували картини й різні мистецькі вироби студентів коледжу. 
Оскільки декоративна куляста конструкція, зібрана з паперових квіток, розеток або модулів іншої форми, під назвою «кусурі», в дослівному перекладі означає «лікарська куля», проведення цього заходу мало певний арт-терапевничний ефект, і майстер-клас проходив у дружній та веселій атмосфері, поєднуючи студентів, учнів та учителів за спільною і дружньою мистецькою роботою.
Проведенню заходу також посприяла завідувач клубу села Чистилів Ремус Надія.
Наступні майстер-класи заплановано провести у загальноосвітніх навчальних закладах сіл Ігровиця, Великий Глибочок, Мшанець.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.