A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

РАДА З ПИТАНЬ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ У БІЛЕЦЬКІЙ ОТГ

Дата: 21.02.2019 18:05
Кількість переглядів: 1510

Фото без опису

21 лютого 2019 року у приміщенні Білецького будинку культури відбулась зустріч під назвою «Рада з питань регіонального розвитку», за участю мешканців громади та голови райдержадміністрації О.І.Похилого, Білецького сільського голови Д.В.Малика, першого заступника голови райдержадміністрації В.Б. Осядача, керівника апарату райдержадміністрації О.С.Гоцманової. 
Ініціюючи проведення даного заходу, Олександр Похилий мав на меті поспілкуватись із представниками громади задля того, щоб ті проекти, які будуть фінансуватись в подальшому державою, мали концептуальний зміст, спільно реалізовувались та стали саме тими проектами, які бачить першочерговими громада, а нагальність виконання відповідних робіт – відповідала потребам населення.
Зустріч проходила у формі діалогу, де кожен охочий міг задати саме ті питання, які є найважливішими для мешканців села Біла. Учасники заходу висловили своє бачення щодо того, як має виглядати село Біла до 2021 року, які першочергові завдання стоять перед місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування щодо розвитку у сферах освіти, медицини, інфраструктури тощо. Також, обговорювались проекти, які в подальшому можуть лягти в основу формування стратегії Білецької ОТГ. 
Як з’ясувалось у ході дискусії, мешканців села на сьогодні цікавлять, насамперед, проблеми: автобусного сполучення, кількості маршрутів, пільгового проїзду для пенсіонерів, зупинок, сортування, вивезення й утилізації сміття, відсутності належного шкільного приміщення для майбутніх першачків, будівництва садочку, виділення коштів на капітальний ремонт приміщення будинку культури, проекту нової потужної лінії електрифікації та багато інших. За словами очільника районної державної адміністрації О. Похилого, для вирішення цих проблем в подальшому відповідні проекти будуть подаватись на обласну раду регіонального розвитку, де вони будуть затверджені і закріплені. А ті проекти, які будуть передбачені стратегією обласного регіонального розвитку, матимуть першочергове фінансування з державного бюджету. 
Разом з тим, основним і першочерговим завданням на сьогодні залишається налагодження тісної співпраці Білецького сільського голови Д. Малика із депутатським корпусом та мешканцями об’єднаної територіальної громади, задля спільного відстоювання інтересів мешканців громади, вирішення потенційних проблем та інвестування коштів у майбутнє ОТГ й, зокрема, у розвиток дітей та молоді. Вибудовування чіткої концепції розвитку Білецької об’єднаної територіальної громади наблизить наші шанси стати однією із кращих ОТГ не лише в області, а й в Україні.
Проведення зустрічей у цьому ж форматі заплановане у всіх селах Білецької ОТГ, інформація про що надаватиметься додатково.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних