A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Урочисте зібрання з нагоди 107-річниці від Дня народження Ярослава Стецька

Дата: 22.01.2019 13:18
Кількість переглядів: 738

19 січня  2019 р. у селі Великий Глибочок відбулось «Урочисте зібрання з нагоди 107-річниці від Дня народження Ярослава Стецька», на якому представники місцевих органів державної влади та органів місцевого самоврядування, разом з мешканцями Білецької ОТГ, вшанували світлу пам'ять безкомпромісного борця за волю українського народу. 

Фото без опису

Біля пам’ятника провіднику ОУН Я.Стецьку місцевий парох о.Михайло Вінтонюк, за участю церковного хору, відслужив поминальну панахиду. 
Головою Білецької ОТГ Дмитром Маликом, головою Тернопільської райдержадміністрації Олександром Похилим та в.о. старости Надією Зарівною покладено квіти до пам’ятника.

Відлуння акордів пісні «Йшли селом партизани», виконаної художнім керівником (Романом Винником) і учасниками хору Будинку культури села Великий Глибочок (Володимиром Лаврівим, Ростиславом Залецьким, Володимиром Семениною, Ярославом Шампанюком) навіяло атмосферу тих важких часів, коли українські герої, ставши на шлях націоналістичної революції, ризикуючи свободою й життям, ішли вперед, щоб здобути омріяну волю, назавжди залишившись вірними синами України.

Після урочистостей у історико-меморіальному музеї Ярослава та Слави Стецьків для учасників зібрання була проведена екскурсія засновником цього музею та його директором Мироном Івановичем Сагайдаком. У рамках екскурсії відвідувачі музею мали змогу почути про дитячі та юнацькі роки Я.Стецька, а також про життєвий шлях та діяльність ідеолога українського націоналізму, заступника Степана Бандери, співтворця Революційного Проводу ОУН, голови Організації Українських Націоналістів (1968-86 рр.), президента Антибільшовицького блоку народів, а також про активну діяльність його дружини Слави Стецько.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних