A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Проєкт рішення сесії сільської ради №2265 «Про внесення змін до «Положення про преміювання та надання матеріальної допомоги працівникам апарату Білецької сільської ради та її виконавчих органів», затвердженого рішенням Білецької сільської ради № 1722 від 25 листопада 2021 року»

Кількість переглядів: 136
Скликання: VIII скликання
Сесія: 30 сесія
Тип документу: Проєкт рішення сесії сільської ради
Дата прийняття: 12.04.2022
Дата оприлюднення: 12.04.2022
Номер документу: 2265
Назва документу: Про внесення змін до «Положення про преміювання та надання матеріальної допомоги працівникам апарату Білецької сільської ради та її виконавчих органів», затвердженого рішенням Білецької сільської ради № 1722 від 25 листопада 2021 року
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.02 МБ)

Проєкт №2265


Автор: Галина ФЛИСТА, голова Постійної комісії Білецької сільської ради

з питань бюджету, фінансів, планування соціально-економічного розвитку,

 житлово-комунального господарства, комунальної власності, благоустрою,

транспорту, регуляторної політики, підприємництва та торгівлі 

Про внесення змін до «Положення про преміювання та надання матеріальної

допомоги працівникам апарату Білецької сільської ради

та її виконавчих органів», затвердженого рішенням

Білецької сільської ради № 1722 від 25 листопада 2021 року


Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Регламентом Білецької сільської ради VІІІ скликання», у зв’язку із оптимізацією видатків сільського бюджету та покращення виконавської дисципліни, Білецька сільська рада 
ВИРІШИЛА:
1. Внести зміни до «Положення про преміювання та надання матеріальної допомоги працівникам апарату Білецької сільської ради та її виконавчих органів» (далі – Положення), викласти частину 3 «Показники преміювання і розмір премій» у наступній редакції:
3.1. Преміювання працівників апарату сільської ради  та її виконавчих органів, встановлення їм надбавок здійснюється відповідно до розпорядження сільського голови, в межах коштів, передбачених кошторисом.
3.2. Премія посадовим особам та іншим працівникам, призначеним на посади на конкурсній основі чи за іншою процедурою, передбачена системою оплати праці відповідно до ст. 2 Закону України «Про оплату праці» як додаткова заробітна плата, пов’язана із виконанням виробничих завдань і функцій, нараховується працівникам щомісячно (у розмірі 80% до посадового окладу, з урахуванням надбавки за ранг посадової особи) та виплачується понад розмір мінімальної заробітної плати. 
3.3. Премія посадовим особам, які перебувають на виборних посадах (на які вони обрані або призначені Білецькою сільською радою), нараховується щомісячно (у розмірі, що не перевищує 80% посадового окладу, з урахуванням надбавки за ранг посадової особи), згідно окремого рішення Білецької сільської ради, на підставі подання Білецького сільського голови про результати їх особистого внеску в результати роботи, з урахуванням таких критеріїв: 1) ініціативність у роботі; 2) терміновість виконання завдань; 3) виконання додаткового обсягу завдань (участь у роботі комісій, робочих  груп тощо); 4) складність, якість та оперативність виконання робіт, їх обсяг; 5) проведення творчої, аналітичної роботи; 6) професійність, продуктивність та використання ефективних методів роботи; 7) раціональна організація роботи та добросовісне виконання посадових обов’язків; 8) прийняття ефективних управлінських рішень, висока результативність у роботі; 9) своєчасність та якість підготовки довідкових та аналітичних матеріалів до проектів рішень для розгляду на сесіях та засіданнях виконкому сільської ради; 10) своєчасне та якісне  виконання розпоряджень, завдань і доручень, поставлених керівниками відділів та  керівництвом сільської ради; 11)  якісна та своєчасна підготовка документів; 12) своєчасність надання відповідей на листи та звернення громадян; 13) постійне самовдосконалення, підвищення професійної кваліфікації; 14) дотримання вимог трудового законодавства, правил внутрішнього трудового розпорядку.
3.4. Недотримання умов (критеріїв) підпункту 3.3 тягне за собою зменшення розміру премії або її позбавлення. 
3.5. Інші заохочувальні та компенсаційні виплати (у т.ч. премії до ювілейних та святкових дат) нараховуються у визначеній сумі, яка складає 2 тис.грн.
3.6. Підставою для зменшення розміру премії або її позбавлення також є: 
1) порушення виконавської дисципліни: порушення строків розгляду звернень громадян; порушення строків виконання доручень керівництва, зазначених у резолюціях до документів; невчасне чи неякісне виконання доручень, розпоряджень керівників відділів та керівництва сільської ради;
2) неналежні показники якості: низький рівень якості опрацьованих документів, повернення їх на доопрацювання; наявність зауважень і негативних висновків до проектів розпоряджень і рішень; низький рівень організації заходів, неякісне виконання доручень керівництва; 3) порушення правил внутрішнього трудового розпорядку, вимог із техніки безпеки; 4) поява на роботі у нетверезому стані; 5)  прогул без поважних причин; 6) невиконання або неякісне виконання посадовою особою місцевого самоврядування обов’язків, передбачених статтею 8 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»; 7) порушення посадовою особою місцевого самоврядування правил етичної поведінки посадових осіб органу місцевого самоврядування, встановлених законодавством;
8) притягнення працівника до дисциплінарної, адміністративної або кримінальної відповідальності.
3.7. Повне або часткове позбавлення премії проводиться за той розрахунковий період, у якому мало місце порушення вимог щодо преміювання, встановлених цим Положенням.
3.8. Проєкт рішення Білецької сільської ради про преміювання посадових осіб, які перебувають на виборних посадах (на які вони обрані або призначені Білецькою сільською радою), та проєкт подання Білецького сільського голови про результати їх особистого внеску в результати роботи, готує головний спеціаліст з питань персоналу. 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Білецької сільської ради з питань бюджету, фінансів, планування соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, комунальної власності, благоустрою, транспорту, регуляторної політики, підприємництва та торгівлі.

Сільський голова                                                                                                                                         Дмитро МАЛИК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.