Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Відео, що розвивають: пізнавальні ютуб-канали для дітей.

Дата: 15.05.2024 12:18
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

За матеріалами статті Олесі Філоненко на сайті Освіта.ua.

В українському медійному просторі стає все більше контенту для дітей і підлітків. 

Не виняток і пізнавальні та розвивальні відео.

За допомогою навчальних і пізнавальних відеороликів діти різного віку можуть дізнатися багато корисного, збагатити свої знання з різних шкільних предметів, а також набути корисних повсякденних звичок і життєвих навичок.

На які корисні ютуб-канали звернути увагу та де шукати українськомовний навчально-розважальний контент для дітей – розповідаємо в статті.

Нова Школа

На ютуб-каналі «Нова Школа» зібрані навчальні відео з математики, історії, малювання, української мови, географії, історії та фізики. 

Проєкт створює уроки для дітей від 1 по 11 клас. Потрібний клас можна вибрати в описі каналу.

Віртуальна Школа

На цьому розвивальному каналі зібрані відеоуроки з різних шкільних предметів. Вони тривають не більше 5–8 хвилин. Основні предмети – це математика, англійська та природознавство.

Вишиванчик

Цей канал має на меті розвивати уяву дитини, її творчість, моторику, вдосконалювати українську мову та популяризувати її серед малечі.

Тут можна знайти цікаві відео про тварин, а також головоломки для дітей та їхніх батьків.

Веселі Саморобки

На ютуб-каналі «Веселі саморобки» можна знайти десятки відео про те, як зробити щось своїми руками – фоторамку, іграшку чи навіть прикраси для кімнати.

Future Education

Це канал з мультфільмами для дітей про особисті фінанси та прості фінансові поради на кожен день. Наприклад, тут є відео про купівлю в інтернеті.

Наука для дітей

Слоган цього каналу: «Дітям – наука, батькам – відпочинок».

«Колись у дитинстві нам дуже подобалася наукова програма “Галілео”. Ми вирішили продовжити традиції та проводити експерименти, які можна повторити вдома», – пишуть автори проєкту.

Однак вони не просто роблять експерименти, а й доступно пояснюють дітям їх суть.

ХабблТраббл

Блог «ХабблТраббл» веде десятирічний хлопчик Богдан. На каналі він розповідає про науку. Наприклад, про те, звідки беруться чорні діри і які вони, про сингулярність, про горизонт подій, про першу космічну швидкість для чорних дір, про Ейнштейна, Гокінга і Шварцшильда.

Книга-мандрівка. Україна

Як українцю розгадати писемність стародавньої цивілізації майя, не виходячи з кабінету? Чому ніколи не варто викликати на дуель Нобелівського лауреата? Хто допоміг Миколі Гоголю створити перше українське фентезі? Як харків’янка змінила світ балетної моди та ще й «Оскар» отримала?

Про це та багато іншого можна дізнатися завдяки першому українському мультсеріалу, заснованому на реальних подіях і нереальних пригодах. Героями мультиплікаційних історій є всесвітньо відомі українці, об’єкти та події.

LearningUa

Це перша освітня платформа, де процес навчання відбувається за сценарієм дітей, а результат перевершує сподівання батьків.

«З нами ви дізнаєтесь, як творити дива, і отримаєте їхні наукові пояснення. Весела наука разом з каналом LearningUa – це чудова можливість легко повторити чарівні досліди вдома і дізнатись багато нового та цікавого!», –  стверджують автори проєкту.

Enjoy The Science

Молоді викладачі запустили українськомовний освітній проєкт, на якому у 5-хвилинних відео розкривають наукові теми яскраво, актуально та доступно.

Канал зорієнтований на дітей, підлітків, студентів і дорослих, які прагнуть постійного розвитку.

Цікава наука 

На ютуб-каналі «Цікава наука» ви знайдете науково-популярні та освітні відео на різні наукові теми з фізики, астрономії, біології, географії та математики. 

Автори роблять переклади та переозвучують іноземні відео, щоб покращити ситуацію із науковою грамотністю серед глядачів.

Pencil TV/ How to draw

На цьому каналі є короткі відеоуроки з малювання для дітей і дорослих. У кожному ролику можна побачити, як намалювати улюблену тварину, іграшку, подію або автомобіль, мультфільм, казку. 

Природа ТВ

Більшість головних героїв відео – це свійські тваринки (кішка Пушинка, папуга Кеша, Біла курка та інші). Відео знімає дівчинка Віталіна, але сама вона у кадрі не з’являється, бо вважає, що саме її улюбленці є популярними.

ДОБРОДІЙ DOBRODIY

Автор каналу – лідер гурту От-Вінта Юрій Журавель вчить дітей, як створювати мультфільм, малювати, грати на музичних інструментах, майструвати корисні речі, стріляти з лука і багато іншого.

Тут він транслює український контент, спрямований на патріотичний розвиток дітлахів. Окремим списком відтворення на каналі є уроки добрих справ, де Добродій показує, як робити сніжинки, сніговика, свисток з дерева, як малювати писанку тощо.

GoITeens 

Це українська онлайн IT-академія для дітей і підлітків, що надає якісну освіту.

На каналі можна знайти огляди сучасних технологій, відверті розмови про дорослішання та правила поведінки в кіберпросторі, а також навчитися базового програмування на прикладі популярних ігор «Майнкрафт» і "Роблокс".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних