A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

У селах громади пройшли святкові заходи приурочені Дню Державного прапора та Дню Незалежності України.

Дата: 21.08.2023 12:25
Кількість переглядів: 272

Фото без опису

Цими днями наша незламна Україна відзначатиме 32-гу річницю Незалежності. У час війни ми по особливому переживаємо і переосмислюємо свою історію, згадуємо той нелегкий шлях визвольних змагань, що передував проголошенню вільної та самостійної України. На жаль, сьогодні новітнє покоління українців змушене знову зі зброєю в руках захищати свою Батьківщину.

Кожен вносить свою посильну лепту у визволення України від московських загарбників. Об’єднанні у боротьбі, щоб підняти національний дух та зібрати кошти для Збройних Сил України, які мужньо стоять на захисті нашої землі, жителі Білецької громади вкотре провели концерти-ярмарки.

Білівчанка

У суботу 19 серпня, в день свята Преображення Господнього, після урочистої Служби Божої у храмі Покриви Пресвятої Богородиці села Біла, ніби відкриваючи плеяду заходів, своїм чудовим співом звеличали Бога й Україну учасники народного аматорського жіночого обрядово-фольклорного ансамблю «Білівчанка». Після культурно-мистецької ініціативи, присутні на церковному подвір’ї частувалися козацькою кухнею та купляли різну продукцію, долучаючись до благодійності, яка є невід’ємною частиною життя доброго християнина та патріота.

Дітківці

Особлива атмосфера того дня панувала й у селі Дітківці, де люди зібралися у храмі Покриви Пресвятої Богородиці на відпустове богослуження. Після відправи всі від малого до великого залишилися послухати мистецьку програму приурочену Дню Державного прапора та Дню Незалежності України. Привітати жителів села разом із місцевими аматорськими колективами поспішили «Білівчанка» та співаки із будинку культури села Ігровиця. Щеміло серце, дивлячись на найменших учасників заходу. Знамено нашої боротьби, нашої Держави є кому гідно нести в майбуття! Після урочистостей присутні долучилися до збору коштів для підтримки ЗСУ.

Фото без опису

Суботнього вечора в Івачеві Горішньому відзначали 560 літ селу. Велелюдно та піднесено у місцевому клубі відбулась мистецька програма приурочена пам’ятній даті. Надзвичайно приємно радували присутніх своїм талантом діти, які спільно з творчими аматорськими колективами доличилися до святкування. Молоде покоління – це скарб та рушійна сила громади. За їх спокійне життя та мирний розвиток щодень віддають свої життя наші Герої. У душі кожного присутнього залишиться щемливе і щиросердне привітання з передової воїнів-вихідців із села Івачів Горішній, з ювілейною датою. В рамках святкування відбувся збір коштів на їх підтримку.

 

Таким насиченим був день Преображення Господнього. Завдячуючи Богові та ЗСУ, заходи пройшли відносно мирно, як дозволяють обставини воєнного часу. Не менш піднесено та урочисто пройшли святкування у неділю, 20 серпня.  

Діти

Після недільної Літургії в Івачеві Долішньому відбувся концерт-ярмарок. Дорослі та діти, аматорські мистецькі колективи разом прославляли Бога та Україну, підносили національних дух і гордість за свою державу. Далі кожен охочий міг щось купити на ярмарку і тим самим долучитися до підтримки українського війська.

Діти

В обідню пору біля пам’ятника своєму односельчанину Ярославу Стецьку, одному з ідеологів та провідників українського націоналізму, жителі села великий Глибочок зібралися разом на культурно-мистецький захід. Особливо приємно, що до його проведення доличилися вихованці дитячого ясла-садка. Маленькі козачата підняли настрій присутніх та співали пісень. Традиційно провели аукціон і вторгували на ярмарку кошти для ЗСУ.

Фото без опису

Вечері у селі Ігровиця пройшло 3-тє парафіяльне свято родини. До заходу долучилися місцеві дитячі аматорські мистецькі колективи із урочистою програмою приуроченою до Дня Державного прапора та Дня Незалежності України. Справді, як писав Великий Кобзар, «не вмирає душа наша, не вмирає воля». Із українською піснею наш нарід проходив усі випробування, віримо, що переможно пройде й лихоліття війни! Були запрошені гості із спільноти «Подружні зустрічі», які засвідчили присутність Бога у житті сімей та важливість і силу родинної молитви. На завершення мистецької частини свята музичне тріо виконало патріотичних пісень перед присутніми парафіянами та гостями. Далі всі частувалися запрошеною козацькою кухнею та солодощами, які так смачного зготували ігровецькі господині. Під час урочистостей проходив збір коштів для ЗСУ.

отець

Кожен захід розпочинався молитвою за Україну та Її відважних захисників і хвилиною пам'яті на знак пошани до загиблих Героїв і жертв війни. Дякуємо Богові та ЗСУ за ці насичені та піднесені святкування Дня Державного прапора та Дня Незалежності України. Відносно мирно, як дозволяють обставини воєнного часу, Білецька громада прославила нашу Батьківщину та зібрала кошти для виготовлення маскувальних сіток, потреба в яких постійно зростає на фронті.

голова

На кожному святкуванні був присутній Білецький сільський голова Дмитро Малик. Він звертався з вітальним словом до громади та дякував за їх активну позицію, за жертовність та єдність у важкий воєнний час.

З вірою у Перемогу нашої незалежної України ми боремось кожен на своєму фронті та стараємось підтримати наших захисників найперше молитовно, бо сила молитви є надзвичайно потужна, і матеріально, адже є нагальна потреба у засобах боротьби та маскування. Віримо, що наша посильна лепта наблизить вистражданий і виплеканий день нашої Перемоги! Не одне століття ми боронимо Україну у боях, твердо стоїмо та перемагаємо з Божим заступництвом! Дякуємо наших захисникам, які жертвують усім задля мирного українського неба! Рівно ж дякуємо всім, хто брав активну участь у концертах-ярмарках, ваша підтримка є надзвичайно важлива! Сподіваємося гучно, велелюдно та піднесено святкувати Перемогу над московським загарбником, а поки працюємо кожен на своєму місці!

«Хай живе, хай живе вільна Україна.

Хай живуть, хай живуть вічно козаки.

Хай цвіте, хай цвіте червона калина.

Нехай згинуть воріженьки на вічні віки.» -

слова із пісні Миколи Шапошника.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних