A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

У СЕЛІ ДІТКІВЦІ БІЛЕЦЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ВІДБУВСЯ ДІТКОВЕЦЬКИЙ МИСТЕЦЬКИЙ ЕТНОФЕСТИВАЛЬ

Дата: 07.09.2021 11:42
Кількість переглядів: 2731

 

 5 вересня 2021 р. жителі й гості села Дітківці Білецької ТГ зібрались на Дітковецький мистецький етнофестиваль. Захід  покликаний до відродження культури, звичаїв і побуту села, національно-етнічних традицій, збереження і поширення їх серед молоді та дітей. 
   Наше українське село, розвиваючись, стаючи модним та сучасним, все ж не має забувати про давні звичаї, пісні, ремесла та ін. Народний спів і танці, виставка-ярмарок автентичних  вишиванок,  столи зі смачними стравами – усе це створювало  незабутнє  відчуття  атмосферного відпочинку у селі Дітківці.


   Святковий захід розпочали із благословення місцевого пароха, отця Остапа. Білецький сільський голова Дмитро Малик висловив слова вдячності всім, хто долучився до підготовки  мистецького етнофестивалю.
   Особливі слова подяки лунали для Марії Маладики, авторки етно-проєкту «Бабусина хата». За задумом та зусиль п.Марії такого роду перша масштабна подія, як фестиваль у форматі святкування Дня села, відбулась ще у вересні 2017 року. У 2021 році організацію заходу взяли на себе Білецька сільська рада й Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини. Тож ідея Марії Маладики, започаткована нею справа, така важлива для збереження етнічних цінностей, підтримана й розвивається.


     Демонструючи багатство Української землі мистецькими талантами, перед учасниками заходу виступили: Роман Винник із піснею «Новий день над Україною», у супроводі танцювального колективу Будинку культури села Великий Глибочок (під керуванням Нелі Панонько); хор з села Кобзарівка;  дует у складі Анастасії Дубини та Юлії Кривої із піснею «Десь по світу»; хор з села Чернихів; дівочий ансамбль «Дивограй» клубу с. Дітківці, які виконали пісню «Мир над Україною»; аматорський фольклорний ансамбль «Білівчанка» (керівник Надія Балюк); директор Будинку культури села Ігровиця Юлія Чупик із композицією «Мамині яблуні»; ансамбль «Гаївчани» з села Гаї Розтоцькі; солістка Будинку культури села Плотича Уляна Мудик («Ой у гаю, при Дунаю»); вокальний ансамбль клубу села Івачів Долішній; дует у складі Чупик Юлії та  Пиптюк Оксани, виконуючи «Попурі українських пісень»; вокальний ансамбль родини Каспрук; Діана Очеретнюк з піснею «Над Україною»; Христина Нога («Многая літа»); Ганна Жук )«Без тебе в’яну»); учасниця багатьох українських та міжнародних фестивалів та конкурсів, солістка Будинку культури села Великий Глибочок  Аліна Лиса; Вікторія Кравчук («Крила»); танцювальний колектив села Чернихів, який подарував запальний  «Рок-н-рол»; Ігор Петришин, соліст Будинку культури села Великий Глибочок, виконав у акомпанементі гітари «Повіяв вітер степовий»  і «Кедь ми прийшла карта нароковац»; дует «Окрилені» Будинку культури села Плотича у складі Вероніки та Валерії Колісник заспівав  «Ой ішла я понад лугом»; Лілія Паламар, з піснею «Україна - моя земля»; Оля Нетека з села Ренів («Рідна Ураїна»); соліст будинку культури села Загір’я Лихвар Ростислав («Примиріться, сини» та «Пісня про Україну»); дует у складі Володимира Гирика та Володимира Андрусишина.
«У мене ти – одна єдина, одвічна радість і жура. Ти будеш жити, Україно, країна щастя і добра!» - виконав на завершення заходу начальник Відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Білецької сільської ради  Роман Винник.
     Дітковецький мистецький етнофестиваль гостинно прийняв сотні гостей з громади та Тернопільської області. Тож на сьогодні «Бабусина хата» стала гідним етно-творчим осередком на Тернопільщині. І допоки житимуть наші давні традиції, народна українська пісня, етнічні ремесла, гостинні українські села, - доти житиме і процвітатиме наша рідна Україна! 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.