A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Легалізація заробітної плати — соціальна захищеність кожного працюючого громадянина

Дата: 05.03.2019 16:46
Кількість переглядів: 845

На сьогоднішній день питання детінізації та легалізації заробітної плати набуває надзвичайної актуальності. Зрозуміло, що від розміру отриманої заробітної плати залежить рівень життя та соціальних пільг населення. Через виплати зарплат "у конвертах" бюджет щорічно втрачає мільярди несплачених податків. Окрім цього, виплата заробітної плати у «конвертах» та використання найманої праці без реєстрації трудових відносин – порушення конституційних прав громадян.

Багато хто веде розмови про справедливі виплати розміру пенсії населенню, виплачуючи при цьому робітникам зарплату “у конвертах”. Кожен повинен усвідомлювати, що заробітна плата «в конвертах» сьогодні - це мізерна пенсія в майбутньому. Наймані працівники при працевлаштуванні зобов'язані обговорювати з роботодавцем умови роботи та оплати праці. Можливо, лише тоді роботодавці змінять тактику приховування реального розміру заробітної плати найманим працівникам.

Відповідно до діючого пенсійного законодавства  встановлена пряма залежність розмірів пенсій від страхового стажу та заробітку, з якого фактично сплачені страхові внески до Пенсійного фонду. Тобто  до  страхового стажу при виході на пенсію враховуються тільки ті періоди, у яких відбувалось нарахування та, за які повністю сплачені страхові внески із заробітної плати у сумі не меншій мінімального страхового внеску, який у 2019 році становить 918,06 грн.

Слід пам’ятати, що офіційне оформлення працевлаштування є гарантією соціального захисту працівника, кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу. Водночас, для роботодавця – це і позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків.

Важливо знати та розуміти, що заробітна плата «в конвертах» – це не тільки неотримання соціальних пільг та виплат сьогодні, а і недоотримана пенсія завтра.

 

Олена Бабій

Завідувач сектору забезпечення наповнення бюджету

ТО УПФУ Тернопільської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.